13/6/12

Αλλάζοντας τα δεδομένα!

Είναι μια πραγματικότητα για την οποία κανείς στην Πληροφορική δεν είναι υπερήφανος. Για πολλές δεκαετίες ο κλάδος δεν φέρθηκε σωστά στην αγορά. Το "υπολογιστής" και τα "προγράμματα" παρέμεναν "μαύρα κουτιά" (πολλοί τα στόλιζαν με διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς...) για το μέσο επιχειρηματία. Υπήρχαν βέβαια δικαιολογίες, καθώς ούτε η ίδια η τεχνολογία είχε ωριμάσει αρκετά ούτε οι επιχειρήσεις ήταν διατεθειμένες να κάνουν σοβαρές επενδύσεις.

Η ουσία είναι όμως πως η Πληροφορική για δεκαετίες απέτυχε στην κύρια αποστολή της: Να είναι εργαλεία αύξησης της ποιότητας & μείωσης του κόστους των προϊόντων και υπηρεσιών της επιχείρησης!

Tην ουσία αυτή τη βιώσαμε με επώδυνο τρόπο ξεκινώντας τη διαδρομή μας το 2000. Είδαμε τους φυσικούς μας συνεργάτες - την ελληνική μικρή & μεσαία επιχείρηση - να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντί μας και ακραία συντηρητική στις επιλογές της. Η τεχνολογία ήταν κάτι που "έπρεπε" να αξιοποιήσει αλλά στην πραγματικότητα φόβιζε πολύ. Τόσο για το κόστος όσο και για την ουσιαστική συμβολή που θα είχε (ή δεν θα είχε) στην επιχείρηση.

Αναπτύσσοντας λοιπόν το Small Business Gateway βασισμένο στην τεχνολογία SOLO το κύριο μέλημά μας ήταν να κρύψουμε την τεχνολογία! 

Ειδικά στην περίπτωση των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών η τεχνολογία δεν πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή από τον πελάτη / χρήστη. Πρέπει να είναι μια "παροχή" όπως π.χ. το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό. Να είναι κάτι δεδομένο, που έρχεται με το "πάτημα ενός κουμπιού" έχει προβλέψιμο τρόπο και ξεκάθαρη χρησιμότητα. Έχοντας πλησιάσει σε όλους αυτούς τους στόχους με το Small Business Gateway, είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε να μετατρέψουμε σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών σε "utilility".

To Small Business Gateway δεν θα το δει κάποιος στην επιχείρηση. Σήμερα και αύριο θα είναι "κρυμμένο" σε μια γωνία, αύριο και μεθαύριο θα είναι "κρυμμένο" στο "σύννεφο". Αυτό που θα "δει" κάποιος πολύ καλά όμως είναι το email & το ημερολόγιό του να δουλεύει άψογα, τις κλήσεις του τηλεφώνου του να τον ακολουθούν όπου έχει δηλώσει (κινητό, γραφείο, τηλεφωνητής), το back-up του να είναι πάντα εκεί για να μην χάνονται δεδομένα και firewall / antivirus να διασφαλίζουν πως μόνο εκείνοι που πρέπει έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Το Small Business Gateway είναι λοιπόν "εκεί" όταν και μόνο όταν το χρειαζόμαστε - Στην πραγματικότητα είναι πάντα εκεί αλλά φροντίζει να μην γίνεται ενοχλητικό.

Με άξονα λοιπόν τις βασικές αρχές του λογισμικού μας, την απλότητα, την πληρότητα και την αξιοπιστία επιχειρούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα κάνοντας την πληροφορική το σημαντικότερο σύμμαχο των επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους για παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος. 

Πολύ συνοπτικά, είμαστε εδώ για να κάνουμε τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές με εργαλείο την τεχνολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου