13/6/12

Μικρές Επιχειρήσεις σε "κρίση"


Η αστάθεια των ημερών προκαλεί ανασφάλεια στις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις. Τα νούμερα μειώνονται δραματικά και τα περιθώρια στενεύουν.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες προσπαθούν να επικεντρωθούν στη περαιτέρω μείωση των εξόδων, κυρίως λειτουργικών. Συνήθως, αυτό οδηγεί και στη πτώση της ποιότητας των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει η επιχείρηση. Οι σπατάλες έχουν κοπεί προ πολλού, και πλέον όλοι, μέσα στο πανικό τους, "κόβουν" ακόμα και από τα πιο ουσιώδη κομμάτια της παραγωγής τους. Και η αγορά συρρικνώνεται συνεχώς.

Στη πραγματικότητα, είναι καιρός να γίνουμε εξυπνότεροι. Να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία που μας κάνει πιο αποδοτικούς στη δουλειά μας. Η απόδοση έχει μεγαλύτερη σημασία από το κόστος. Ακόμα και αν τα κόστη παραμείνουν ίδια, μία βελτιωμένη απόδοση είναι περισσότερο από ικανή να αντισταθμίσει την απώλεια τζίρου.

Η τεχνολογία παρέχει πλέον ένα πλήθος από εργαλεία για να γίνουμε πιο αποδοτικοί. Αποδοτική επικοινωνία σημαίνει περισσότεροι ευχαριστημένοι πελάτες και συνεργάτες. Αποδοτική συνεργασία σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα για όλη την ομάδα.

Παραδοσιακά, οι μικρές επιχειρήσεις δεν είχαν πρόσβαση σε τεχνολογία αιχμής, κυρίως λόγω κόστους. Με την έλευση του Διαδικτύου όμως, όλες οι προκαταλήψεις και τα εμπόδια έχουν καταρριφθεί. Ακόμα και η μικρότερη Ελληνική επιχείρηση έχει πλέον την δυνατότητα να επιλέξει την τεχνολογία που χρειάζεται ώστε να αποδόσει τα μέγιστα, στο σωστό κόστος. Κάθε επιχειρηματίας οφείλει στον εαυτό του, στους συνεργάτες τους αλλά και στην Ελληνική κοινωνία, να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που του προσφέρονται για να ξεπεράσει τα προβλήματα της εποχής μας, και την επόμενη μέρα να βγει νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου