22/5/12

Τεχνολογία που Σώζει (...επιχειρήσεις)


Η Τεχνολογία Σώζει Επιχειρήσεις
Πολλοί επιχειρηματίες δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν πως ένα τεχνολογικό προϊόν μπορεί να σώσει την μικρή επιχείρησή τους. Θεωρούν ότι μία ακόμα "μαγική" λύση μάλλον θα τους σκοτώσει παρά θα τους σώσει. Είναι όμως έτσι;

Εγώ θεωρώ πως όχι. Και εξηγούμαι.


  1. Η τεχνολογία μειώνει άμεσα τα λειτουργικά κόστη. Από την μικρή μου εμπειρία με το Small Business Gateway, έχω δει τα λειτουργικά κόστη να μειώνονται δραματικά σε πολλές επιχειρήσεις. Η χρήση Τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου (ο τεχνικός όρος είναι VoIP - Voice over IP - ή πιο απλά IP Τηλεφωνία) μειώνει δραματικά ΚΑΙ τα πάγια κόστη τηλεφωνίας αλλά ΚΑΙ τις χρεώσεις των συνδιαλέξεων. Η χρήση ηλεκτρονικού fax (Fax Server) ουσιαστικά καταργεί την παραδοσιακή μηχανή fax, μαζί με τα λειτουργικά της κόστη και τα σχετικά αναλώσιμα (χαρτί, μελάνια, κλπ). Τέλος, η χρήση ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού, όπως το Small Business Gateway, συνεπάγεται μείωση του λειτουργικού κόστους για την συντήρηση δύο, τριών ή και παραπάνω, αντίστοιχων ξεχωριστών λύσεων.
  2. Η τεχνολογία διαφοροποιεί. Σκεφτείτε ως πελάτης να προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με μία επιχείρηση. Το τηλέφωνο χτυπάει επί 1-2 λεπτά και δεν το σηκώνει κανείς, επειδή η γραμματεία μιλάει ήδη. Εσείς απογοητεύεστε και το κλείνετε, σχηματίζοντας αρνητική εικόνα για την επιχείρηση. Αντίθετα, σκεφτείτε μία περίπτωση όπου μετά από αναμονή με μουσική για 1 λεπτό, το Τηλεφωνικό Κέντρο σας δίνει την δυνατότητα να πατήσετε έναν αριθμό στο τηλέφωνο για να αφήσετε μήνυμα. Το ηχογραφημένο μήνυμα αποστέλλεται άμεσα στη γραμματεία, η οποία σας καλεί πίσω αμέσως μόλις είναι διαθέσιμη. Τι προτιμάτε για την επιχείρησή σας, το 1ο ή το 2ο σενάριο;
  3. Η τεχνολογία αποτρέπει την καταστροφή. Ξέρω μία λέξη που αγχώνει κάθε γραφείο... το backup! Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να αποτρέψουν μία πιθανή βιβλική καταστροφή σε μία επιχείρηση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, έχουμε ενσωματώσει στο Small Business Gateway μία πλήρη λύση backup. Με αυτή, διατηρούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας από όλους ("και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι") τους υπολογιστές του τοπικού δικτύου, ώστε να αποτραπεί η παραμικρή απώλεια αρχείων και δεδομένων. Παράλληλα, το Small Business Gateway παρέχει κεντρική προστασία από ιούς και επιθέσεις στο Internet για να αποτρέπει και προβλήματα που προέρχονται από ιούς και κακόβουλα websites.
  4. Η τεχνολογία χτίζει καλές ομάδες.  Κάθε επιχείρηση αποτελείται από μία ή περισσότερες ομάδες με ένα κοινό στόχο. Οι καλές ομάδες είναι αυτές που νικούν. Τεχνολογίες όπως η κοινή χρήση αρχείων (File Server), η κοινή χρήση ημερολογίων & επάφων, αλλά και η άμεση δωρεάν εσωτερική επικοινωνία, παίζουν καταλυτικό ρόλο στο σωστό συντονισμό και στην αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας μιας ομάδας.
Συνεπώς, μία τεχνολογική λύση 1) μειώνει κόστη, 2) διαφοροποιεί την επιχείρηση, 3) προφυλάσσει από υπαρκτούς κινδύνους, και 4) βοηθά την ομάδα. Και μην ξεχνάμε ότι ο αποτρεπτικός παράγοντας "κόστος απόκτησης και συντήρησης" δεν υφίσταται πλέον, καθώς η τεχνολογία είναι πλέον προσιτή σε κάθε μικρή ή μεσαία επιχείρηση. Πόσο μάλλον για Ελληνικές λύσεις που είναι φτιαγμένες με ρεαλισμό για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Διαφωνείτε ακόμα με τον τίτλο;;;   :-)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου